Inspiration: Korsør


Har alltid drömt om att hyra ett hus vid havet i Danmark. Av någon anledning har det aldrig blivit av tidigare. Förra sommaren träffade jag ett par trevliga danskar som var på besök i min ateljé tillsammans med en gemensam bekant. De fastnade för en bild som de ville köpa. Bilden skulle vara med på en utställning under hösten så den var inte till salu just då. Jag berättade om min förkärlek till Danmark och att jag har en strävan efter att bli lite mera ”dansk” (lite härligare, lite friare… istället för mitt verkliga jag som är väldigt tillrättalagt, uppstyrt och strukturerat på gränsen till fyrkantigt). Efter mycket prat och skratt slutade det hela med ett byte: jag skulle få låna deras danska hus vid havet och de skulle få bilden. Taget.

Tiden gick och jag hörde mig själv berätta historien om ”bytet” och kände att det kanske var just bara en historia. Jag hörde av mig till danskarna efter ett halvår och det visade sig vara sant.

Huset var som i min dröm fast bättre och det låg bokstavligen precis vid havet. Det jag inte hade räknat med var den omgivande miljön. Att det fanns en bokskog i närheten som var det vackraste jag sett.

I min iver att berätta glömde jag skriva att platsen är Korsør, en liten stad på västra Sjælland. Bron på bilderna är Stora Bält-bron.